Als werkende ouder is het prettig om te weten dat je kind na schooltijd en in schoolvakanties een fijne tijd heeft met andere kinderen. Bij SKN bieden we professionele buitenschoolse opvang aan kinderen van vier tot dertien jaar. Bij ons mag heel veel en moet een beetje. Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers organiseren allerlei leuke activiteiten, zoals sport- en spelactiviteiten, knutselmiddagen, koekjes of pizza’s bakken en zelf disco’s. Je kind mag natuurlijk ook zelf een activiteit bedenken. Voor alles wat er wordt georganiseerd geldt: meedoen mag, maar het hoeft niet. Wil je kind liever even uitblazen op de bank, een boek lezen, tekenen, achter de computer of buiten schommelen, dan is dat ook prima. In overleg mag je kind af en toe een vriendje of vriendinnetje meenemen.
Naast buitenschoolse opvang biedt SKN op sommige locaties ook voorschoolse opvang. Op de pagina Locaties kun je per locatie bekijken of we daar voorschoolse opvang bieden. Voorschoolse opvang is de opvang voordat de school begint.
Onze buitenschoolse opvanglocaties bevinden zich in of vlakbij basisscholen. Onze pedagogisch medewerkers halen de kinderen van school, waarna ze met elkaar naar de bso lopen of fietsen. SKN zet de elektrische bso-bus in voor locaties waar we dat veiliger achten. Bovendien is het een milieuvriendelijke manier om kinderen van en naar school te brengen. We gebruiken de elektrische bus ook voor uitstapjes, bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties.
De naschoolse opvang is tijdens de 40 schoolweken elke werkdag geopend. Tijdens nationale feestdagen zijn alle opvanglocaties van SKN gesloten. We werken met vaste blokken, bijvoorbeeld van 14.00 tot 18.00 uur bij een continurooster. Je kind is minimaal één blok per week bij ons. In vakantieweken bestaat een hele dag uit twee blokken. Het eerste blok is van 7.30 tot 12.45 uur en het tweede blok van 12.45 tot 18.00 uur. Heb je op andere tijden opvang nodig, dan kun je jouw opvangvraag neerleggen bij de afdeling Planning & Plaatsing via planning@sknop.nl.
Voor de buitenschoolse opvang van SKN betaal je een vergoeding. Fruit, brood, drinken en soms een traktatie zijn bij de prijs inbegrepen. De Belastingdienst compenseert een deel van de opvangkosten door jou als werkende ouder de kinderopvangtoeslag te bieden. Je kunt die hier aanvragen. Houd de gegevens over je (gezamenlijke) inkomen paraat plus het LRK-nummer van de opvanglocatie. Je vindt dit nummer bij de betreffende locatie. Wil je eerst een idee krijgen van de hoogte van de toeslag, kijk dan op de pagina Voorbeeldberekening. Heb je vragen over de kinderopvang van SKN, neem dan contact met ons op.