Een nieuwe Nieuwsvlieger!

De zomervakantie is voorbij, het ‘gewone’ leven is weer begonnen! In deze Nieuwsvlieger
een korte terugblik op de vakantieactiviteiten bij de locaties van SKN en
verder kijken we vooruit naar de komende maanden.

Bekijk deze nieuwsbrief in pdf, of lees de inhoud hieronder.

Kinderdagverblijven in de zomer

De activiteiten bij de kinderdagverblijven stonden in het teken van het thema ‘vakantie’. Schanulleke was op vakantie in Friesland en bij de Kindervilla werd in Nederland vakantie gevierd. De Petteflet was iets verder van huis want zij waren op bezoek bij de cowboys en indianen.

Buitenschoolse opvang in de zomer

De buitenschoolse opvanglocaties zijn tijdens de zomervakantie samengevoegd. Er werd van alles georganiseerd rondom het thema ‘Olympische Spelen 2016’. Dit keer in het exotische Rio. Zo konden de kinderen speerwerpen, limbodansen, discuswerpen en meedoen aan de Olympische Spelen quiz. Natuurlijk waren er tropische hapjes en drankjes zoals een bananentosti en een bananenmilkshake.

Kameleondorp

De eerste dag van de zomervakantie hebben we met een grote groep kinderen van alle BSO’s, Kameleondorp bezocht. Rond half tien vertrokken we met een echte touringcar richting Friesland. Daar aangekomen werden we met een praam naar Kameleoneiland gebracht. Op het eiland waren van allerlei avontuurlijke spelletjes voor ons georganiseerd en ook een duik in het water mocht natuurlijk niet ontbreken!

Gastouderbureau

Bij het gastouderbureau zijn we net voor de vakantie gestart met intervisie. Per jaar organiseren we vier bijeenkomsten waarin aan de hand van een methode een casus wordt besproken. De intervisie vindt plaats onder begeleiding van een bemiddelingsmedewerkster. Het doel is om de gastouders te ondersteunen in hun werk. Ook is er in juni een gastouderpanel ingesteld. De gastouders die hieraan deelnemen vormen een klankbordgroep voor SKN.

Peuterspeelgroep

Inmiddels zijn er vier peuterspeelgroepen bij SKN. De peuterspeelgroep is het ‘zusje’ van de alom bekende peuterspeelzaal. De vierde peuterspeelgroep is gehuisvest bij de Petteflet. Nieuw is de combinatie van peuterspeelgroep en aansluitend peuteropvang in dezelfde ruimte met dezelfde pedagogisch medewerksters.

Vooruitblik thema’s:

Na de vakantie, zo half september, starten we met nieuwe thema’s. Voor de buitenschoolse opvanglocaties wordt het thema ‘Brede Kunst’ en bij de kinderdagverblijven gaan we werken aan kleuren, vormen en cijfers.

Een leven lang leren

Als SKN doen we mee aan de pilot ‘Permanente educatie’. Permanente educatie heeft als doelstelling om alle professionals in de kinderopvang op permanente basis bij en na te scholen. Dit is nodig omdat de kennis in ons vak zich in een snel tempo vernieuwt. Vooralsnog neemt een groot aantal pedagogisch medewerksters van de dagverblijven deel aan deze scholing. De modules hebben namelijk betrekking op baby’s en peuters. Modules over oudere kinderen worden op dit moment ontwikkeld.

Groei SKN

SKN groeit weer! Voor sommige locaties ontstaat zelfs een wachtlijst. Vandaar
dat we actief kijken naar mogelijkheden om uit te breiden. Bij de buitenschoolse opvang in de Erven (naast basisschool de Zevensprong) hebben we bij de gemeente uitbreiding van het aantal kindplaatsen aangevraagd. In het voorjaar van 2016 was er al uitbreiding aangevraagd voor de BSO aan de Europalaan (het Kinderpaleis) en de BSO bij de Josepschool (Plein 14) Ook de kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen in Emmeloord zijn aan het groeien. Fantastisch dat we allemaal nieuwe kinderen mogen begroeten en ons steentje bij mogen dragen aan hun ontwikkeling!