Gastouderopvang wordt hoger gewaardeerd volgens het SCP

De cijfers uit het rapport van Sociaal Cultureel Planbureau ‘Krimp in de kinderopvang’ liegen er niet om. De waardering die ouders toekennen aan gastouderopvang wordt gemiddeld het hoogst gewaardeerd met een 8,5 als cijfer. Hoe komt dit?

Met name de ouders van de kleintjes van 0 tot 3 jaar gaven de hoogste waardering aan gastouderopvang. Het waarderingscijfer voor gastouderopvang scheelde gemiddeld een hele punt met kinderdagopvang. Dit komt onder meer dat persoonlijke aandacht voor de kleintjes erg wordt gewaardeerd door de ouders, aangezien gastouders met kleinere groepen werken. U als ouder bepaalt wie u baby of peuter opvangt. Verder wordt de huiselijke omgeving van de gastouder (of de eigen omgeving als de ouders een gastouder aan huis hebben) als pluspunt gezien.

Bij gastouderopvang betaalt u per uur, dus wat u daadwerkelijk afneemt. En bij sommige gastouders is het zelfs mogelijk om buiten reguliere werktijden om opvang voor uw kind te regelen. Dit biedt flexibiliteit mits er goede afspraken gemaakt worden.

Volgens het rapport zijn ouders heel tevreden over kinderopvang in het algemeen. Immers, zijn ze dit niet dan gaan ze wel op zoek naar een andere kinderopvang. Voor de kinderen van 4-12 jaar liggen de waarderingscijfers voor kinderdagopvang en gastouderopvang dichter bij elkaar.

Benieuwd of gastouderopvang in Emmeloord, Noordoostpolder of Urk iets voor u en uw kind is? We informeren u graag! Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0527 62 06 13. Of doorzoek alvast de oppasmarkt!